بسم الله الرحمن الرحیم
توضیح:
نطق های مرحوم یحیی زاده در صحن علنی مجلس، به گواه دفاتر روزنوشت آن مرحوم، مبتنی بر مطالعه و تأمل و دقت فراوان در انتخاب موضوعات و نحوه طرح مسائل بوده است و غالباً پس از پایان هر نطق، مورد تمجید تعدادی زیاد از نمایندگان قرار میگرفته است.
به یاری حق، از این به بعد در یکسال آتی، متناسب با ایام سال شمسی، نطقهای آن مرحوم در مجالس هفتم تا نهم بازنشر داده میشود.
این نطقها اسنادی خواندنی از حوادث کشور در طی سالهای 83 تا 91 و موضعگیریهای آن فقید را در اختیار خوانندگان قرار میدهد.
نطق مورخ: 84/6/9
بسم الله الرحمن الرحیم
با عرض تسلیت بمناسبت شهادت حضرت امام کاظم (علیهالسلام) وگرامیداشت یاد و راه شهیدان رجایی و باهنر و تبریک عید سعید مبعث، مواردی را یادآور میشود:
1 ـ رئیس دولتی که در رقابتی ترین و سالمترین انتخابات بعد از انقلاب و با رأی قاطع مردم برگزیده شده بود با تکیه بر باورهای خود (21) نفر را بعنوان اعضاء دوازدهمین کابینه به مجلس معرفی کرد. مجلس هفتم نیز در طولانیترین و پرشورترین رأی اعتماد کابینه بدون توجه به عملکرد شش مجلس قبلی در رأی اعتماد به (9) کابینه پیشین و فارغ و خارج از همه بازیهای سیاسی و دستورات فراکسیونی به آنچه که بین خود و خدا وظیفه خود تشخیص میداد عمل کرد. قطعاً جلسه علنی یکصد و سی و نهم مجلس هفتم برگ زرینی از کتاب افتخارات مجلس هفتم خواهد بود که آیندگان نیز هرگز آنرا از یاد نخواهند برد. امیدوارم با این عملکرد اصولگرایانه کسانیکه نگران یکدست شدن دولت و مجلس بودند از نگرانی درآمده و انتظار دارم افرادی که چهار روز بحث جدی مجلس پیرامون کابینه را یک نمایش میدانستند از مردم عذرخواهی کنند.
2 ـ به رئیسجمهور تحولخواه و عدالتجو متذکر میگردم که شاید برای ایجاد تحول، لازم باشد چهرههای جدید مسؤولیتهای کابینه را بعهده گیرند، شاید برای تعمیم و تعمیق اصلاح مدیریتی واجب باشد بسیاری از مدیریتهای سطوح میانی و پایینی نیز تغییر کند ولی حتماً برای جلوگیری از هدر رفت فرصتها و برای پیشگیری از توقف فعالیتها لازم است حداقل در سطح کلان هر وزارتخانه یکی، دو نیروی مجرب و متعهد را نگهداشت تا چرخ اداره مملکت متوقف نگردد.
3 ـ با همه تلاشهای گسترده دولتهای پیشین و زمینههای فراوانی که برای ترقی و توسعه کشور فراهم گردیده ولی باز هم مشکلات زیادی وجود دارد که باید بدنبال هر چه سریعتر آنها بود.
بیش از (4) میلیون نفر بیکار، نزدیک به (11) میلیون نفر زیر خط فقر، (4) میلیون معتاد، (39) میلیارد دلار بدهی خارجی که (13) میلیارد آن امسال باید بازپرداخت گردد، کسری (10) میلیارد دلاری بودجه 83 و چندین میلیارد دلاری 84، (23) هزار میلیارد تومان بدهی دولت و شرکتهای دولتی به بانکها، تورم (9/15) درصدی، سود بانکی (16) درصدی از جمله این مشکلات است.
ولی دولت اگر تصمیم گرفته است این مشکلات را برطرف نموده و تحول و عدالت ایجاد کند لازم است از همین امروز بفکر اصلاح بودجه سالانه باشد تا وقتی آنهمه پول سرگردان در بودجه وجود داشته باشد تا هنگامیکه نظام بودجهریزی در کشور مبتنی بر چانهزنی باشد تا زمانیکه نظام هماهنگ پرداخت یک شوخی باشد، بگونه ای که گاهی در یک دستگاه دو نفر با مدرک مساوی و سوابق استخدامی و خدمتی کاملاً یکسان، نسبت دریافتی (1) به (4) داشته باشند و اصلاً جای دوری نرویم برای همین کارمندان مجلس خودمان (5) نوع پرداختی وجود دارد که گاهی یکی بیش از پنج برابر دیگری دریافت کند، عدالت بیش از یک خواب و خیال نیست! بنابراین اصلاح بودجه را آغاز کنید تا دیگر هیچ کجای ایران، ایرانتر و هیچ ایرانی، ایرانیتر نباشد.
4 ـ رئیس جمهور انقلابی و دانشمند استحضار دارند که مهمترین دغدغه کسانیکه ایشان را برگزیدهاند دغدغه دینی و فرهنگی بود، والا مردم حتماً به کسانیکه وعده پرداخت مبالغی بصورت ماهانه یا پرداخت سهام داده بودند، رأی میدادند.
بنابراین اهتمام به علاج نابسامانی و ناهنجاری فرهنگی از مهمترین وظایف کاری این دولت است. البته این را هم اذعان داریم که مقوله فرهنگ و مسائل دینی، مقولهای فرابخشی و بسیار پیچیده است ولی دولت نیز در این ارتباط وظایفی بعهده دارد که نمیتواند نادیده بگیرد. شاید یکی از مهمترین وظایف، تغییر رویکرد دولت از کمیتگرایی به کیفیتگرایی در حوزه نشر، فیلم، سینما و گردشگری است.
مهم دیگر، بها دادن و سامان بخشی تشکلهایی است که هرچند اسماً غیردولتی و غیر حزبی بودند ولی بعضاً دولتیترین و حزبیترین فعالیتها را بعهده داشته و میلیشیای بعضی از احزاب سیاسی در داخل و «فعال مایشاء» در بعضی از اجلاسهای خارجی بودند. باید ضمن حمایت بیشتر از بعضی ازN.G.O ها که فعالیتهای قابل قبولی انجام دادند به دختران و پسران جوان عزیزی که سالها در بعضی دیگر این مجموعهها موردتحقیر و استخفاف قرار گرفتند بها داد و به آنها عزت بخشید تا آنها نیز بتوانند نقش اصولی و اساسی خود را ایفاء کنند.
البته در کنار آن لازم است از آنهمه تشکل دینی و هیأت اصیل موجود که واقعاً غیردولتی بوده و از دل جامعه جوشیده و البته در این سالهای اخیر مغفول، مطرود و مورد بیمهری قرار گرفتهاند حمایت گردد تا با استفاده از همه این پتانسیلها بزودی شاهد رفع بعضی از این نا بسامانیهای فرهنگی باشیم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
Download “نطق به مناسبت هفته دولت”
yahyazadeh_n840906.flv – 150 بار دانلود شده است – 22,56 مگابایتباز نشر محتوا با ذکر منبع " تارنمای فرهنگی مرحوم یحیی زاده" مجاز می باشد.