حجت الاسلام یحیی زاده نماینده با تحرک و مردمیشهرستانهای میبد و تفت، که نیمه شب گذشته دنیای فانی با همه حرف وحدیثهایش را ترک کرد و سفر آخرت را آغاز نمود سفری که به گواهی کارنامه و عملکردش بی توشه نبوده و قطعا با دستانی پر به این سفر رفته و بد نیست مرور کنیم سالها خدمت بی منت او را و همچنین حضورش در خانه ملت و مجلس شورای اسلامیکه به حق حضوری فرهنگ ساز بود و الگویی زنده برای تمام منادیان خدمتگزاری، که خدمت بدون استفاده از امکانات دولتی و همراه با ساده زیستی هم امکان پذیر است
یحیی زاده را میتوان ازجمله نمایندگان رویائی این خطه کور بر شمرد.
هر چند که تمامی نمایندگان استان ،انسانهای شریف و خدمتگزاری بوده و هستند ، افتخار استان بعد از سومین شهید محراب صدوقی بزرگ (ره)، اولین نماینده شهر یزد ،شهید دکتر سید رضا پاکنژاد است ،که هنوز نام و آوازه او در بین مردم شهر یزد ،به عنوان یک الگو برده می شود ،وافرادی که سن و سالی از آنها می گذرد و حضور اورا درک نموده اند ،با تمام وجود او را می ستایند .
و اما بحث اصلی که همانا ،حجت الاسلام یحیی زاده مردی که توانست ،در سه دوره نمایندگی خود، در مجلس شورای اسلامی، به عنوان عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ،از بحث تعلیق فوتبال کشور ،و جام جهانی فوتبال ، و مسائل فرهنگی کشور گرفته، تا مسائل ریز و درشت حوزه نمایندگی خود احاطه کامل داشته و پیگیر و پاسخگو باشد. تا آنجا که روابط خوبش با خبرنگاران رسانه ای ، واکنشهای سریع به حوادث روزمره و تلاش برای نگاه مستقل در تحلیل شرایط ، سبب شد یحیی زاده نقطه توجه و مایه امید اصولگریان کشور در مجلس بود. اغلب سخنگویی نمایندگان را را در بحثهای کلان کشوربر عهده داشت . به عنوان نماینده مجلسیها در ستاد ویژه حضور ایران در جام جهانی انتخاب شد و حتی مسئول پیگیری حل مشکل فوتبالیهای کشور شد. یکی دوباره برای راه یابی به هیئت رئیسه فراکسیون اکثریت تلاش کرد و ناموفق بود. یکبار هم به سختی از نحوه انتخاب هئیت رئیسه این فراکسیون انتقاد کرد . او در انتقاد و تذکر دادن به وزرا هم فعال و بی پروا است . در مسائل فرهنگی نظراتی متفاوت با دیگر روحانیون اصولگرا ابراز می کند و درباره طرحهایی چون الگوی پوشش اسلامی ، استفاده از ماهواره و …. همواره فعال بوده است . به طور کلی دامنه اظهارنظر و موضع گیریهای یحیی زاده نامحدود است و همه حوزهها را در برمی گرفت.
اصلاح طلبان در باره او میگفتند”سید جلال یحیی زاده را می توان سمبلی از نسل جدید روحانیون و همچنین اصولگرایان ایرانی دانست. آنها چهره ای متعادل دارند. اغلب دارای شخصیت اجتماعی بالایی هستند. لبخند به لب ، با رسانهها روبرو می شوند . با تولیدات و لوازم دنیای مدرن میانه خوبی دارند. اصول سیاست را به خوبی آموخته اند. تعامل بیرونی با چهرههای سیاسی را در اولویت قرار می دهند و تعادل رفتاری را یک اصل مهم می دانند. این پازل را اما تکههایی متفاوت تکمیل می کند. آنها همواره با سرسختی تمام از اصول خود دفاع می کنند. به عبارت ساده تر در مورد خط قرمزهای خویش ، ذره ای اهل انعطاف نیستند. چه که یحیی زاده در واکنش به سخنان پاپ ، تندترین واکنشها را نشان داد. این رویه یعنی سرسختی درونی در عین انعطاف بیرونی البته که در سالهای اخیر کمک شایانی به بهبود وضعیت اجتماعی و سیمای بیرونی روحانیون اصولگرا نموده است . چنانچه اگر دشوار باشد چهره ای پیشرو و دگرگونه بدانها نسبت داد ، به هیچ روی نمی توان برچسب رادیکال بودن را چسباند. برچسبی که همواره بر پیشانی برخی اصولگرایان درخشیده و مزاحمتها و محدودیتهای بسیار ایجاد کرده است. به عبارت دقیق تر ، نسل تازه روحانیون اصولگرا قاعده بازی را درک کرده و به خوبی هم بکار برده اند.
سایت یزدفردا – جلالی
باز نشر محتوا با ذکر منبع " تارنمای فرهنگی مرحوم یحیی زاده" مجاز می باشد.